tiistai 29. tammikuuta 2013

Blogikatsaus: Joel on Software

Jonkin sortin kulttiblogi käsittelyssä nyt ilmeisesti. Ikää Joel on Software -blogilla on jo 12 vuotta ja tätäkin ihan erikseen suositeltiin minulle aiemmin. Nyt olen kerinnyt kahlata vähän enemmän läpi ja käyttökelpoista materiaalia tuntuisi olevan.
Joel Spolsky on amerikkalainen ohjelmistokehittäjä ja toimitusjohtaja. Blogissaan hän käy läpi palkkaamista, projektinhallintaa, hinnoittelua, markkinointia ja lähes mitä tahansa (ohjelmisto)yrityksen pyörittämiseen liittyvää.

Blogit ovat minulle vielä vähän tuntematonta aluetta. Toisaalta ne ovat kaikista käytännönläheisintä, mutta silti harkittua tekstiä, jota vain on löydettävissä. Toisaalta joku julkaistujen kirjojen kunnioitus saa aikaan sellaisen harhan, että joku "oikea kirja" muka luultavasti sisältäisi luultavasti tutkitumpaa tietoa.

Toisaalta käyttökelpoisuus vain on ihan todella paljon suurempaa, kuin esimerkiksi kauppakorkean oppikirjojen kanssa. Olen tässä käynyt läpi muutamia samoja aiheita liippaavia oppikirjoja ja niistä tuntuisi jäävän mitään konkreettista oivallusta aika todella vähän käteen. Kuusi-seitsemän vuotta oppikirjoja harrastamalla epäilemättä saisi vahvan teoreettisen perustan, jolta ponnistaa sitten kohti käytäntöä. Näillä aamuilla tuo metodi ei vain ole enää tarpeeksi kustannustehokas, että siihen voisi alkaa. Yksi koulutus on jo taskussa ja töitä joutuu oikeasti tekemään, joten uusia ideoita ja käytännön ehdotuksia ei ole varaa hakea niin pitkän reitin kautta.

Tällä hetkellä käytäntöön ja jonkun toisen kokemuksiin peilaaminen tuntuu paljon järkevämmältä reitiltä, kuin akateemisten tekstien opiskelu. Käytännön kokemusta Joel of Software -blogista taas löytyy vaikka kuinka. Hyviä ideoita, joista osan voisi varastaa suoraan ja osan jättää hautumaan rauhassa.

Saatan palata tähän blogaukseen vielä myöhemmin ja kirjoittaa tarkemmin ylös yksittäisiä huomioita. Järki-lehti tuntuisi vain vievän tällä hetkellä suurimman osan kirjoittamisenergiasta, joten tämä blogi jatkanee yleisesti hiljaiseloa vielä toistaiseksi. Käykää katsomassa Järkeä, siellä tapahtuu tällä hetkellä paljon enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti